inapoi la unica.ro
Tortellini cu sos alb

Tortellini cu sos alb

  • Timp de preparare: 40 min
  • Gata in: 40 min
  • Timp de fierbere: 60 minute

Ingrediente

  • 2 lingurite ulei de floarea-soarelui
  • 500 g tortellini cu brânză

Pentru sos

  • 50 g unt
  • 200 g brânză brié
  • 100 ml smântână pentru gătit
  • sare
  • piper
  • 200 g parmezan
  • 1 praf nucşoară

Pentru ornat

  • 1 crenguta rozmarin
  • 2-3 roşii cherry

Preparare

1. Se pun 1-2 l de apă într-un vas, se adaugă sare şi ulei şi se pun să fiarbă. Când începe să clocotească, se pun tortellini şi se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
2. După ce au fiert, se scot în sită, se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Ca să nu se usuce, se acoperă cu o folie sau cu un capac.
3. Între timp, se pregătesc ingredientele pentru sos. Se pune untul într-o cratiţă, se topeşte, se adaugă smântâna, brânza tăiată cubuleţe şi parmezanul. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară, după gust, şi, după ce a dat în 2-3 clocote, se opreşte focul.
4. Se pun tortellini într-un bol, se toarnă sosul, se încorporează şi se servesc ornate cu crenguţe de rozmarin şi roşii cherry tăiate în sferturi.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Adaugă o linguriţă de bicarbonat peste carne şi această va fi fragedă după preparare

    Trimis de: Denisa Decebal
  • Nu ţine în frigider citricile sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

    Trimis de: Florina Boceanu
  • Prăjiturile din aluat, pregătite la cuptor nu cresc aşa cum trebuie dacă se deschide cuptorul înainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii

    Trimis de: Marcela Patru
  • Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

    Trimis de: Raluca Ion
  • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

    Trimis de: Ana-Maria Tiru
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook