inapoi la unica.ro
Usturoi marinat

Usturoi marinat

  • Timp de preparare: 50 min
  • Gata in: 50 min

Ingrediente

  • 500 g usturoi mare
  • 2 ardei capia iuţi
  • 4 linguri zahăr
  • 1.75 litri apă
  • 300 ml oţet 9%
  • 1 plic concentrat picant de legume

Preparare

1. Se curăţă căpăţâna de usturoi de mustăţi, se spală şi se taie jumătăţi. Se lasă la scurs. Ardeiul capia se spală şi se curăţă de seminţe.

2. Se aşază usturoiul în borcane, iar peste el se pune zahărul şi ardeiul capia tăiat jumătăţi.

3. Se prepară plicul de Pikant Fix Iute conform instrucţiunilor de pe plic şi compoziţia obţinută se toarnă fierbinte în borcane. Acestea se închid ermetic cu capace sau cu celofan. Datorită Pikantului fix nu mai este nevoie să se ţină borcanele într-o pătură, nici nu trebuie sterilizate. Se păstrează într-un loc răcoros, ferit de lumină.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

    Trimis de: Erika
  • Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

    Trimis de: Madalina
  • Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

    Trimis de: Irina Adomnitei
  • Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş

    Trimis de: Ana-Maria Tiru
  • Înainte de a prăji cartofii, este recomandat să îi scurgi de apă şi să îi ştergi cu un şervet uscat.

    Trimis de: Amalia Crudu
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...