inapoi la unica.ro
Usturoi marinat

Usturoi marinat

  • Timp de preparare: 50 min
  • Gata in: 50 min

Ingrediente

  • 500 g usturoi mare
  • 2 ardei capia iuţi
  • 4 linguri zahăr
  • 1.75 litri apă
  • 300 ml oţet 9%
  • 1 plic concentrat picant de legume

Preparare

1. Se curăţă căpăţâna de usturoi de mustăţi, se spală şi se taie jumătăţi. Se lasă la scurs. Ardeiul capia se spală şi se curăţă de seminţe.

2. Se aşază usturoiul în borcane, iar peste el se pune zahărul şi ardeiul capia tăiat jumătăţi.

3. Se prepară plicul de Pikant Fix Iute conform instrucţiunilor de pe plic şi compoziţia obţinută se toarnă fierbinte în borcane. Acestea se închid ermetic cu capace sau cu celofan. Datorită Pikantului fix nu mai este nevoie să se ţină borcanele într-o pătură, nici nu trebuie sterilizate. Se păstrează într-un loc răcoros, ferit de lumină.

Incearca si...

Citeste o multime de alte articole interesante in newsletterul Unica.ro. Aboneaza-te acum!

rss

Trucurile voastre culinare

  • Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

    Trimis de: Larisa
  • Foloseşte în loc de lapte, apă minerală atunci când prepari clătitele, pentru că în felul acesta vor ieşi mai pufoase.

    Trimis de: Simona Novac
  • Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

    Trimis de: Raluca Ion
  • Adaugă sare peste peşte cu 10-15 minute înainte de a-l praji sau pune pe grătar

    Trimis de: Daniela Stancu
  • Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

    Trimis de: Stela Dumitru
19 trucuri
  • Ce îţi place să mănânci la desert?

    vezi rezultatele
    Loading ... Loading ...

Urmareste-ne pe Facebook