Vegeta de casă

Timpi de preparare

  • Gata in: 0 min

Ingrediente

  • 5 morcovi
  • 1/2 telina mare
  • 1/2 gulie
  • 3 radacini de patrunjel
  • 2 radacini de pastarnac
  • 1 ardei gras alb
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cepe albe
  • 1 ceapa rosie
  • 3 rosii
  • 1 legatura frunze de telina
  • 1 legatura patrunjel

Preparare

Învaţă să prepari în casă celebrul condiment şi bază pentru mâncăruri din legume sănătoase şi câtă sare vrei tu, fără monoglutamat de sodiu şi alte chimicale. Vezi cum se face vegeta în casă.

Ia legumele şi curăţă cojile de care nu ai nevoie şi cotoarele, seminţele, etc. Încinge cuptorul la 100 de grade (foc minim). Pregăteşte o tavă mare şi tapetează cu hârtie de copt.

Între timp, rade legumele pe răzătoare sau foloseşte un dispozitiv de curăţat legume (peeler) pentru a face totul fâşii lungi şi subţiri. Se pun legumele în tavă şi se presară puţină sare peste ele. Se dau la cuptor circa 4 ore, sau cât este necesar pentru ca legumele să piardă absolut toată apa, fără să se ardă.

Se dau prin râşniţa de cafea, în blender sau robot de bucătărie, se mai amestecă cu sare, dacă este nevoie, după gust. Se pune pudra de legume în borcane închise ermetic şi se păstrează în cămară sau dulapul de bucătărie.

vegeta

Foto: shutterstock

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu