5 rețete de cozonac pentru Crăciun

5 rețete de cozonac pentru Crăciun

De Ana Munteanu,

5 rețete de cozonac pentru Crăciun

Nelipsitul cozonac: piesa de rezistență, din punct de vedere al desertului, al Sărbătorii Nașterii Domnului. Care este preferatul tău? Cu mac? Cu stafide, cacao, nucă sau rahat? Tradițional sau un pic mai altfel? Nicio grijă! Din fericire pentru noi gospodinele, există câte o variantă a lui care să satisfacă fiecare gust în parte. Noi am cules pentru voi 5 din cele mai populare și mai reușite rețete de cozonac, pe alese!

Cozonac tradiţional

cozo

Gustul Crăciunului petrecut la bunici îl poate avea numai cozonacul făcut după o rețetă tradițională primită chiar de la o bunicuță. Deoarece nu trebuie să lipsească de pe masa cu bucate gustoase de Crăciun, ai aici rețeta perfecta pentru cozonac traditional.

 

Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Acest aspectuos cozonac este mai mult decât binevenit pe masa ta de sărbătoare dacă dorești să ai și o variantă mai rafinată, acoperită de valuri de zahăr caramelizat, al cozonacului clasic. Să facem uşor, după această reţetă rapidă, un Cozonac Rosenkranz.

 

Cozonac nefrământat

Cozonac

Prepararea lui îți ia de 3 ori mai puțin timp decât un cozonac obișnuit. Este extrem de gustos, de aspectuos gustos şi arată foarte bine. Dacă nu ai prea mult timp la dispoziție dar vrei totuși să pui pe masa de Crăciun un cozonac făcut în casă, fă un cozonac nefrământat.

 

Cozonac pufos cu stafide

cozonac stafide

Preferat de cei mici pentru că pot ciuguli din cozonac stafidă cu stafidă, adorat de adulți pentru că iese exact ca la mama acasă. Are o textură pufosă și o aromă inconfundabilă. Este foarte ușor să faci acest cozonac pufos cu stafide, dacă respecți pașii întocmai.

 

Cozonac cu mac și nucă

cozonac-cu-nuca (1)

Macul și nuca fac perechea ideală în această rețetă binecunoscută de cozonac românesc. Umplutura este simplu de realizat, încât și unui începător îi va ieși rezultatul delicios. Vezi care este rețeta de cozonac cu mac și nucă.

Oricare ar fi alegerea ta din cele de mai sus, asigură-te că pui ingredientul principal, pe care îl au în comun toate: dragoste.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO