De Elisabeta Sava,
Cafeaua reprezintă un adevărat ritual, iar ceașca perfectă constă în boabele de cafea utilizate, măcinarea lor și stilul inedit de a o prepara. Dacă ești dependent de cana ta de cafea, încearcă rețetele prezentate mai jos. Aceste băuturi cu siguranță te vor face să le savurezi fericit și să-ți îmblânzești simțurile.
Un cappuccino vienez este un deliciu cremos, nobil, elegant care îți va face diminețile mult mai frumoase. Se prepară simplu și rapid, fără a fi nevoie de o îndemânare profesionistă.
Ingrediente pentru o cană de 200 ml:
Pentru început, prepară 35 ml de espresso cu ajutorul aparatului de cafea și apoi toarnă-l în cană. Cu ajutorul duzei de abur, fierbe laptele și creează o spumă de aproximativ 4 cm deasupra. Peste laptele fiert, adaugă cafeaua. Apoi ornează cu frișca bătută și pudrează cu cacao sau cu fulgi de ciocolată, în funcție de preferințe.
Irish coffee este un adevărat cocktail ce conține cafea îndulcită, whisky irlandez și frișcă, fiind alegerea perfectă pentru o dimineață de weekend plină de răsfăț sau atunci când mergi în vacanțe.
Ingrediente:
Încălzește paharul cu puțină apă fierbinte (vei evita ca whisky-ul rece să preia prea mult din căldura cafelei, iar băutura nu va fi destul de fierbinte). Toarnă whisky-ul în pahar, adaugă cafeaua fierbinte, zahărul și amestecă până când fiecare granulă de zahăr este topită. Apoi așează încet frișca peste compoziție, pentru a preveni scufundarea în cafea. Presară puțină ciocolată rasă deasupra, pentru un aspect luxos și savureaz-o cu plăcere.
O cafea bătută extrem de simplu de pregătit, spumoasă, dar în special fină. O băutură ce îți va încânta simțurile și delecta papilele în fiecare dimineață.
Ingrediente:
Mixează bine cafeaua, zahărul și apa clocotită, până devine o cremă spumoasă și fermă. O poți mixa manual sau poți folosi un tel electric, pentru rezultate mai rapide. Încălzește laptele, apoi toarnă-l într-o cană sau un pahar termorezistent. Peste lapte, cu ajutorul unei linguri, așează crema de cafea uniform. Înainte de servire, amestecă foarte bine, pentru a se întrepătrunde toate aromele.
Combină bogăția laptelui, cu ciocolată, o notă de espresso și un topping de frișcă pentru a realiza un deliciu suprem, perfect pentru zilele călduroase de vară – mocaccino cu gheață.
Ingrediente:
Toarnă 50 ml de lapte într-o crăticioară, peste care adaugă cele 25 gr. de ciocolată. Încălzește la foc mic, amestecând continuu până la omogenizarea completă. Umple până la jumătate un pahar mare cu gheață, peste care toarnă laptele cu ciocolată, răcit, și restul de 100 ml de lapte. Amestecă bine, apoi completează cu gheață până aproape de buza paharului. Toarnă apoi espresso-ul, adaugă frișca și decorează cu cacao pudră sau scorțișoară.
O băutură cu iz de toamnă târzie, latte-ul cu dovleac este destul de populară printre iubitorii de cafea. Învață cum să o prepari acasă și bucură-te de un gust dulce, unic, autentic.
Ingrediente:
Pune piureul de dovleac într-o cratiță, amestecă apoi mierea sau zahărul și condimentele. Încălzește-le până ajung în punctul de fierbere. Toarnă espresso într-o cană mare și compoziția de dovleac peste. Decorează cu frișcă și sos de ciocolată și servește-l până este încă fierbinte.