Atât de bună că pare un vis! Încearcă şi tu reţeta de prăjitură vis de vară cu multe cireșe!
1. Pentru blatul de bază, ciocolata se topeşte la bain-marie.
Între timp, gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi apoi se adaugă ciocolata topită. Se adaugă făina, praful de copt şi apoi spuma de albuşuri bătute. Tava mare de cuptor se tapetează cu hârtie, se întinde aluatul cu o spatulă şi se coace 10 minute. Apoi, după ce s-a răcit, se taie în două părţi egale.
2. Pentru cremă, se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi făina şi apoi se stinge cu lapte cald. Se amestecă şi se pune pe foc, amestecând mereu pentru a evita cocoloaşele. Se dă deoparte când se leagă. Înainte de a se răci de tot, se adaugă untul frecat în prealabil şi apoi frişca bătută şi cireşele.
3. Se aşază o foaie de blat, se pune crema, se acoperă cu a doua foaie şi se dă la rece pentru 2 ore.
4. În momentul servirii, din cireşele bine scurse şi amestecate cu sucul de portocală şi zahărul se face un sirop care se fierbe 5 minute. Se aşază nucă pe fiecare porţie şi se toarnă siropul de cireşe.