Paste Carbonara

Paste Carbonara

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g spaghete
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 120 g bacon
  • 250 g smântână
  • 4 linguri parmezan
  • 2 linguri ulei
  • 2 crengute cimbru

Mod De Preparare

Daca ai pofta de o portie de paste Carbonara, reteta de mai jos este exact ceea ce cauti! Vezi cum se prepara aceasta varianta de paste Carbonara!

paste Carbonara

Fa-ti si tu niste paste Carbonara!

1. Se pun la fiert spaghetele în apă cu un praf de sare. Între timp, ceapa şi baconul se taie în cubuleţe fine, iar cimbrul se spală şi se curăţă.

2. Într-o tigaie încinsă, se rumeneşte uşor baconul în puţin ulei, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă puţin la prăjit. Se mai adaugă smântâna şi frunzele de cimbru şi se mai lasă câteva minute pe foc, amestecând încontinuu.

3. Spaghetele fierte se trec rapid printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Se răstoarnă peste sos împreună cu ouăle crude şi parmezanul. Se amestecă din când în când, să nu se prindă de vas.

4. Aceste paste Carbonara se servesc imediat, ornate cu frunze de cimbru.

Citeşte și: Cum să fierbi pastele corect. Cele mai bune trucuri din bucătăria italiană!

Evaluează
1star1star1stargraygray 2.5 / 5 - 27 voturi