Învaţă să prepari o ciorbă de fasole cu perişoare interesantă şi rapidă.
Mod de preparare:
1. Cu o seară înainte de preparare, fasolea se pune la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurge şi se pune la fiert în apă cu sare care se aruncă de două ori, după ce dă în clocot. A treia oară, apa nu se mai aruncă, ci se lasă fasolea la fiert.
2. La jumătatea fierberii fasolei se pun legumele curăţate şi tăiate rondele şi fâşii, iar ceapa tăiată mărunt.
3. Între timp, orezul se fierbe 5 minute în apă, se scurge şi se amestecă cu carnea tocată, oul şi ceapa tocată mărunt. Cu mâna umedă se formează mici perişoare care se trec prin făină şi se pun la fiert în oala cu fasole cu 10 minute înainte ca aceasta să fie gata.
4. Se lasă să fiarbă 5 minute, se adaugă borşul fiert separat şi se mai lasă 5 minute să fiarbă. Se potriveşte gustul de sare şi se stinge focul. Se aduce la masă cu pătrunjel deasupra.