Clasicul tort Doboş, o amintire plăcută din „excursiile” la cofetărie de atunci când eram mici. Acum îl poţi face şi tu acasă, poate chiar mai bun!
1. Pentru blat, se freacă gălbenușurile cu zahărul, până își dublează volumul, și se adaugă făina. Se bat albușurile spumă tare și se înglobează în crema de gălbenușuri.
2. Se tapetează tava de tort pe dos cu unt și făină și se ia din compoziție o cantitate suficientă ca să se poată întinde o foaie cât lama cuțitului. Se coace foaia la foc potrivit, timp de 10 minute. Se repetă operațiunea, astfel încât să se obțină cinci-șase foi.
3. Foile se scot imediat de pe tavă, cu un cuțit lung, și se pun la răcit pe un grătar.
4. Pentru cremă, se freacă gălbenușurile cu zahărul, într-un vas pus în bain marie, și se țin pe foc până se îngroașă, amestecând mereu. Se adaugă în crema de gălbenușuri 2 linguri de cacao, desfăcută cu o lingură de lapte. Se freacă untul spumă și se înglobează încet în crema de ouă. Se amestecă crema până se răcește. Se bat albușurile spumă tare și se înglobează ușor în cremă.
5. Se pune o foaie pe un platou, se unge cu cremă și se pune deasupra altă foaie. Se repetă operațiunea până la ultima foaie, care nu se mai unge cu cremă, ci se pudrează cu zahăr pudră din belșug.