1. Se pun cartofii cu coajă la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se lasă la răcit, se curăţă de coajă şi se taie bucăţele mici.
2. Ceapa tocată mărunt şi cârnatul tăiat rondele se pun într-o tigaie încinsă cu unt şi se călesc. Se adaugă şi cartofii, se amestecă uşor şi se lasă la foc potrivit, până se rumenesc puţin.
3. Ouăle, brânza rasă şi smântâna se pun într-un bol şi se bat bine. Se presară cu sare şi piper proaspăt măcinat şi se toarnă peste compoziţia de cartofi, ceapă şi cârnaţi. Când oul începe să se coaguleze, se acoperă tigaia cu un capac şi se prăjeşte în continuare, la foc potrivit, aproximativ 3 minute.
4. Se asezonează cu verdeaţă, se taie în sferturi şi se pune în farfurii. Se serveşte îmediat cu salată de crudităţi.