Te-ai săturat de fripturile de pui obişnuite? Încearcă un piept de pui marinat în pesto, o reţetă delicioasă şi uşor de făcut!
1. Presaraţi pieptul de pui cu sare şi piper, apoi stropiţi-l cu puţin ulei de masline. Într-o tigaie încinsa, adaugaţi o lingura de ulei şi prajiţi pieptul de pui pe ambele parţi, cât mai bine, pâna se rumenesc. Daţi tigaia cu totul la cuptorul încins la 180°C, timp de 10 minute.
2. Între timp, preparaţi sosul pesto, pentru care curaţaţi frunzele de busuioc de codiţe, puneţi-le într-un blender împreuna cu uleiul de masline, sare, piper şi zeama de la o lamâie. Amestecaţi pâna când se face o pasta uniforma, un sos rapid de pesto, în care, opţional, puteţi adauga şi parmezan, muguri de pin, etc.
3. Când puiul este gata, scoateţi-l din cuptor, apoi ungeţi-l cu mult sos pesto proaspat, folosindu-va de o pensula de bucatarie.