Încearcă şi tu reţeta de cocoş cu vin, celebrul coq au vin franţuzesc!
1. Pasarea curaţata, spalata si porţionata se pune de cu seara la marinat în vin cu ceapa taiata inele si morcovii rondele. Se adauga boabele de piper si manunchiul de plante aromatice. Se acopera si se lasa o noapte la frigider.
2. A doua zi, carnea se scoate si se sterge. În cratiţa de fiert se încinge uleiul si se rumeneste carnea. Se scoate carnea si în acelasi ulei se pun legumele. Se lasa 5 minute, se adauga faina si se amesteca bine.
3. Se repune carnea în cratiţa si se adauga si usturoiul taiat, coniacul, vinul si supa din concentrat, se potriveste de sare si piper si, dupa ce ajunge la punctul de fierbere, se diminueaza focul. Se lasa sa fiarba la foc mic doua ore si jumatate.
4. Ciupercile se calesc cu baconul aproximativ 10 minute si se adauga peste carne cu 15 minute înainte de a fi gata.