1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
2. Albuşurile şi zeama de lămâie se bat spumă cu mixerul până când compoziţia nu se mai desprinde de castron, apoi se adaugă zahărul şi se mai bate încă 3 minute.
3. Pentru sirop: se spală şi se curăţă căpşunile de codiţe, apoi se taie în bucăţi. Se pasează cu zahărul şi totul se pune la fiert, la flacără mică, până când dă în clocot. Se lasă să se răcească şi se strecoară.
4. Peste compoziţia de albuş se pun două linguri cu sirop de căpşuni şi smântâna şi se mai bate cu mixerul încă 2 minute. Apoi se pune la congelator timp de 4-5 ore, până se îngheaţă.
5. Înainte de a pune îngheţata în cupe, se toarnă câte o lingură de sirop de căpşuni. Se decorează cu frunze de mentă şi căpşuni tăiate bucăţele.