Învaţă să prepari nişte ouă vesele simpatice pentru micul dejun.
Mod de preparare:
1. Ciupercile se trec sub un jet de apa rece, se scurg si se feliaza.
2. În 20 g de unt se pune ceapa la calit si, dupa ce s-a înmuiat, se adauga si ardeiul taiat cubuleţe si se lasa 1-2 minute, se sareaza si pipereaza.
3. Formele se ung cu restul untului, se pun în fiecare câte doua linguri de smântâna, jumatate dintr-o lingura de cascaval, apoi ciuperci cu ardei. Se sparge oul separat pe o farfurioara si, daca este bun, se transfera în forma. Se presara sare si piper si se pune restul cascavalului pe lânga galbenus.
4. Formele se pun într-o tava mai mare, cu apa, sa fiarba la bain-marie pentru 5-10 minute, în funcţie de cum se doreste a fi galbenusul. Se serveste cu soldaţei de pâine prajita.