1. Se bate smântâna cu 150 g de zahăr până se obţine frişca, apoi se lasă la frigider.
2. Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se bat spumă. Se adaugă apoi zahărul şi vanilia şi se bat în continuare până se obţine o consistenţă tare. Se pun apoi gălbenuşurile şi se amestecă uşor până se omogenizează.
3. Se separă compoziţia în două vase pentru a obţine îngheţata de vanilie şi de ciocolată. La fel se procedează şi cu frişca, care se va pune jumătate în vasul pentru îngheţata de vanilie şi cealaltă jumătate în vasul pentru îngheţata de ciocolată. În acest din urmă vas se mai adaugă şi praful de cacao şi se amestecă uşor până se obţin compoziţii omogene.
4. Cele două compoziţii se pun la congelator timp de 4-5 ore.
5. Se serveşte împreună cu bomboane de ciocolată asortate.