Tarta rustică cu prune

Tarta rustică cu prune

Ingrediente

Pentru uns:
  • 1 praf scorţişoara
  • câţiva fulgi migdale
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/2 kg prune
Pentru umplutura:
  • 1 ou
  • 3 linguri apa
  • 125 g faina
  • 50 g zahar pudra
  • 50 g unt
Pentru aluat:
  • 1 galbenuş
  • 2 linguri apa

Mod De Preparare

Îţi plac prăjiturile cu fructe? Trebuie să încerci şi această tartă rustică cu prune. Vezi reţeta!

1.    Se desfac prunele în doua, se îndeparteaza sâmburii şi se pun într-un vas. Se adauga zaharul brun şi scorţişoara şi se calesc pâna încep prunele sa se înmoaie şi îşi lasa siropul. Se dau deoparte şi se lasa sa se raceasca.

2.    Se freca untul cu zaharul pudra, se încorporeaza oul, apoi se adauga apa şi faina. Se omogenizeaza totul şi se da la rece pentru cel puţin 30 minute. Se scoate apoi din frigider, se framânta aluatul pe masa înfainata şi se întinde o foaie subţire. Se pune foaia în tava tapetata cu hârtie de copt sau unsa cu unt şi se pune umplutura în mijloc, lasând libera pe margini o fâşie cât o palma.

3.    Se aduna marginile în interior, porţiune cu porţiune, apoi se presara fulgii de migdale peste umplutura de prune. Se unge tarta cu galbenuşul batut cu apa, apoi se da la cuptor aproximativ 30 minute, cât sa se rumeneasca uşor.

Evaluează
Alte rețete