1.Căpşunile se spală şi se curăţă de codiţe. Se aleg câteva pentru ornat şi se pun deoparte, iar restul se taie în sferturi şi se presară cu două linguri de zahăr. Se pasează puţin cu furculiţa, apoi se mixează până se obţine un piure. Gelatina se lasă la înmuiat într-un pahar cu apă.
2.Laptele se pune la foc mic şi se aromează cu vanilia, iar gălbenuşurile şi 4 linguri de zahăr se bat. Se pun deasupra unui vas cu apă fierbinte şi se bat în continuare până ce se obţine o cremă mai groasă,de consistenţa smântânii. Se adaugă treptat laptele călduţ şi după aceea se înglobează gelatina înmuiată. Mai întâi gelatina se amestecă doar cu o parte din cremă şi după aceea se încorporează în toată masa de cremă.
3.Crema de ou se pune deasupra unui lighenaş cu apă rece şi se amestecă până se răceşte. Se amestecă apoi cu piureul de fructe şi frişca bătută. Se pune în cupe şi se lasă la rece cel puţin 2 ore.Se serveşte ornată cu migdale şi cu căpşuni.