Un aperitiv special şi uşor de făcut. Iată reţeta de sandviciuri cu ton!
1. Pentru aluat, se pregăteşte praful de piure cu lapte sau apă şi apoi, după ce se răceşte puţin se adaugă untul topit, ouăle bătute, smântâna, praful de copt şi făina. Se amestecă bine. Se potriveşte gustul de sare, piper, nucşoară şi se adaugă caşcavalul ras.
2. Se împarte aluatul în bucăți care se coc 15 minute. Apoi se lasă complet la răcit.
3. Peştele se sfărâmiţează şi se amestecă cu morcovul trecut prin răzătoarea cu ochiuri mici. Apoi, se mai adaugă un pic de ulei în care a stat conservat şi se pune şi pătrunjelul tocat mărunt.
4. Pâinicile se taie în două, se scobesc un pic şi firimiturile se amestecă cu peştele. Apoi, se umplu cu salata de peşte.