Sos de vişine cu frişcă

Sos de vişine cu frişcă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 ml apă
  • 230 g zahăr pudră
  • coaja rasă a unei lămâi
  • sucul unei lămâi
  • 3 foi gelatină
  • 1 baton scorţişoară
  • frişcă
Pentru servit:
  • 1,5 kg vişine congelate

Mod De Preparare

Frişcă şi vişine – o combinaţie dulce acrişoară delicioasă. Încearcă reţeta:

1. Într-o cratiţă se pun vişinele congelate, sucul şi coaja de lămâie, batonul de scorţişoară, zahărul şi 300 ml apă.

2. Se lasă pe foc 30 de minute, timp în care se înmoaie gelatina în apă rece.

3. În ultimele 5 minute de fiert vişinele, se pune gelatina, se amestecă şi se trage de pe foc. Se scoate imediat batonul de scorţişoară.

4. Se pune sosul de vişine răcit în pahare alternativ cu frişcă şi se aduc la masă.

Evaluează
Alte rețete