Încearcă o tartă cu multe fructe, absolut delicioasă. Reţeta aici e foarte simplă!
1. Se taie untul cubuleţe şi se mixează cu zahărul şi cu gălbenuşul. Peste ele se pune laptele călduţ, coaja de la o lămâie şi zahărul vanilat. Se încorporează treptat şi făina şi se amestecă uşor 2-3 minute.
2. Aluatul obținut se pune în folie alimentară şi se dă la frigider pentru aproximativ 20 de minute.
3. Între timp, se pregăteşte forma de tartă.
Se unge cu unt şi se tapetează cu făină.
4. Se scoate aluatul din frigider, se întinde o foaie şi se pune repede în formă. Se modelează pe forma tartei, se înţeapă cu furculiţa şi se pune în congelator aproximativ 10 minute.
5. După cele 10 minute, se scoate forma şi se dă 20 de minute la cuptorul preîncălzit.
6. În acest timp, se pregăteşte crema de vanilie: se amestecă gălbenuşurile cu făină, esența de vanilie şi zahăr, după care se amestecă uşor, într-o oală, cu laptele care fierbe la foc mic. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească, după care se acoperă cu o folie alimentară şi se dă la rece.
7. Se scoate tarta din cuptor, se adaugă şi crema de vanilie şi se decorează cu fructele tăiate bucăţi. Peste fructe se adaugă gelatina, preparată conform instrucţiunilor de pe pachet.