O delicioasă prăjitură cu brânză şi fructe, răcoroasă, uşoară şi aromată. Vezi reţeta!
1. Pentru blat, gălbenuşurile şi zahărul se freacă, adăugând zahărul progresiv. Când se obţine un amestec albicios, se adaugă făina, praful de copt şi cacaua amestecate înainte şi apoi cernute.
2. Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare şi 3 picături de suc de lămâie şi apoi se amestecă delicat, de jos în sus, în compoziția cu cacao. Se toarnă aluatul în tava mare de aragaz tapetată cu hârtie de copt, se egalizează şi se coace 10-15 minute. Se scoate pe un prosop umezit, dar nu se rulează. Se lasă să se răcească aşa.
3. Pentru umplutură, se prepară gelatina şi se mixează brânza, smântâna și fructele. Apoi, crema rezultată se amestecă bine cu gelatina şi se întinde pe blatul răcit.
4. Pentru glazură, sucul de portocale, amidonul şi zahărul se amestecă şi se pun la foc mic. Se fierb până ce se obține o cremă groasă în care se adaugă ouăle şi esenţa. Se lasă puţin să se răcorească şi apoi se toarnă peste stratul de brânză. După ce se întăreşte şi se răceşte, se dă prăjitura la rece pentru 4 ore.