O tartă cu cremă de banane foarte gustoasă. Jeleul de portocale îi dă un gust deosebit! Vezi reţeta!
1. Pentru blat, se separă albuşurile şi se bat cu un praf de sare până se întăresc. Se adaugă zahărul şi se bat în continuare până capătă o consistenţă groasă. Se adaugă gălbenuşurile amestecate cu uleiul, se omogenizează, apoi se pune făina cernută amestecată cu cacaua. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn, până la omogenizare, apoi se toarnă compoziţia într-o formă de tartă cu bordură şi se dă la cuptor până trece proba scobitorii.
2. Pentru cremă, se hidratează gelatina în zeama de portocală. Se încălzeşte uşor până se dizolvă, fără a da în clocot, apoi se lasă să se răcorească şi se amestecă cu iaurtul, zahărul şi bananele mixate. Se bate frişca şi se amestecă în compoziţie. Se răstoarnă tarta cu partea dreaptă în jos, se pune crema cu un poş, apoi se dă la rece. Se lasă să se întărească puţin, apoi se ornează cu steluţe de jeleu de portocală şi ciocolata rasă.
3. Pentru jeleul de portocale, se pun zeama de portocală, zahărul şi gelatina într-un vas, se lasă 10 minute, apoi se aduc la temperatura de fierbere, fără a da în clocot. Se lasă să se răcorească şi se pun în forme de steluţe. Se dau la frigider până se întăresc, apoi se scot cu grijă.