Cuşcuş cu legume

Cuşcuş cu legume

Timpi de preparare

  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 2 ardei grasi, rosu si galben
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 5 rosii mici
  • 1/2 cub concentrat de legume
  • 250 g cuscus
  • 400 ml apa
  • 40 g unt

Mod De Preparare

O porție de cușcuș cu legume este mâncarea ideală pentru prânz, atunci când nu ai foarte mult timp la dispoziție să gătești. Este o reţetă foarte simplă şi rapidă, ideală pentru o digestie ușoară. Vezi cum sa prepari cuşcuş cu legume.

Rețetă cușcuș cu legume:

1. Pentru început se face sosul de legume. Se taie morcovii rondele, ardeii în pătrăţele, dovlecelul tăiat cuburi, roșiile pe jumătate și ceapa tocată peştişori. Toate legumele se pun la fiert cu concentratul de legume şi un pic de apă. Se lasă la fiert 30 de minute, amestecând din când în când pentru a evita prinderea.

2. Cu 10 minute înainte de servirea mesei, într-un vas, se topeşte untul, se adaugă cuşcuşul şi apa clocotită. Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă la fiert timp de 5 minute.

3. După aceste 5 minute, cu o furculiţă se amestecă şi se lasă să respire 2 minute. Se acoperă până în momentul servirii.

4. Se pun deasupra legumele fierte, se amestecă uşor şi se aduce totul la masă.

Rețetă cușcuș cu legume

Rețetă cușcuș cu legume

Așa ai pregătit rapid cușcuș de legume. Mâncarea ideală pentru orice prânz!

Evaluează
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 11 voturi