Învaţă să prepari nişte bezele cu piure de castane delicioase.
Mod de preparare:
1. Se mixează albuşurile la temperatura camerei întâi cu un
praf de sare şi, din momentul în care începe să se formeze
spuma, se pune zahărul, puţin câte puţin.
2. În tava tapetată cu hârtie de copt se pun 20 de
grămăjoare de spuma tare care se aplatizează şi se dau la
cuptor pentru 40 de minute. Se scot cu grijă de pe hârtia de
copt si se lasă pâna a doua zi.
3. Pentru cremă, piureul de castane se lasă la dezgheţat, se
scurge şi se mixează puţin. Apoi, se bate frişca si se amestecă
bine cu piureul, formând crema în care se pune esenţa de
rom, dupa gust. Se lasă crema la rece pentru 30 de minute
înainte de a fi folosită.
4. Pentru montarea prăjiturii, pe fiecare bezea se pune un
vârf de cuţit de cremă, deasupra se asaza un fursec şi apoi
se pune restul cremei. Se pune un moţ de frisca doar în
momentul servirii.