1. Raţa se curăţă, se spală şi se tapetează cu un şervet absorbant să se usuce. Se dă cu un praf de sare peste tot, se stropeşte cu zeama de lămâie şi zeama de la 3-4 mandarine. Se pune într-un castron şi se lasă la rece 2-3 ore. Se acoperă şi se întoarce de câteva ori. Cuptorul se încălzeşte.
2. Se alege un vas potrivit pentru copt şi se unge cu unt. Se aşază raţa cu pieptul în jos, se unge cu unt şi se stropeşte cu vin îndoit cu apă. Se acoperă cu o folie din aluminiu şi se pune în cuptorul bine încins, la foc potrivit, aproximativ o oră.
3. Între timp, se curăţă şi celelalte mandarine. Se scoate tava din cuptor, se lasă câteva minute să se răcească şi se scoate folia. Se întoarce raţa cu pieptul în sus, se stropeşte cu sosul din tavă şi se mai coace jumătate de oră. Se presară cu zahăr, se stropeşte cu coniac şi se mai coace 20-25 de minute. Cu 5 minute înainte de a fi gata, se adaugă migdalele şi mandarinele.
4. După ce se scoate din cuptor, se acoperă din nou cu o folie din aluminiu şi se mai lasă deoparte jumătate de oră.