O reţetă delicioasă de sushi cu legume şi somon. E sănătoasă şi foarte simplă. Vezi cum se face!
1. Spanacul înghețat se dă pe răzătoare, se amestecă bine cu ouăle bătute și cu făina. Amestecul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru 7-8 minute. Când e gata, se scoate și se lasă la răcit.
2. Se fierbe orezul într-o oală acoperită cu un capac și se dă la foc mare 1-2 minute, apoi la foc mic, aproxiamtiv 15 minute. Separat, se face un amestec din oțet, zahăr și sare.
3. După fierbere, orezul se lasă să se odihnească 2-3 minute, apoi se pune peste amestecul preparat anterior și se mixează cu grijă, fără să se strivească boabele de orez. Morcovul și ardeiul se taie felii subțiri pe lung. Pe foaia de spanac (nori) se pune orez, cam ¾ din foaie apoi, într-o margine, se așază felii de ardei, morcovi și somon. Se rulează cu ajutorul unei planșete de bambus, stângând bine, astfel încât toate ingredientele să se comprime.
4. La final, se îndepărtează planșeta folosită la rulat și se taie batonul obținut în felii de 2 cm. Se servesc cu sos de chili preparat astfel: se taie ardeii rondele și se lasă cu tot cu semințe. Roșiile se taie cubulețe, iar usturoiul se pisează. Roșiile se amestecă bine cu usturoiul și cu boiaua de ardei iute.