Învaţă să prepari o budincă festivă pentru acele ocazii speciale în familie.
Mod de preparare:
1. Pentru budinca de vanilie se pun la înmuiat în apă rece
foile de gelatină. Pastaia de vanilie se taie în două si se răzuie
seminţele.
2. Se amesteca frisca lichidă cu vanilia şi zaharul şi se pun la
foc mic pentru 15 minute. Se adaugă gelatina şi se amestecă
pentru a se dizolva.
3. Pentru budinca de ciocolată, se amestecă amidonul Gustin
de la Dr. Oetker, zahărul şi sarea şi apoi se toarnă încet
laptele rece. Se pune la foc 10 minute, şi când începe să
devină groasă, se pune ciocolata ruptă bucăţele. Se continuă
fierberea încă 2-4 minute. Se trage de pe foc şi se pune fiola
de vanilie.
4. În pahare de plastic, se pun alternativ straturi din cele
două budinci şi se dau la rece pentru 3 ore. Se răstoarnă
apoi pe farfuriile de servit.
5. Se aduc la masă cu aşchii de ciocolată ţinută la congelator
şi apoi trecută prin răzătoare.