Piure cu salată de legume – un piure deosebit, bun ca garnitură, dar şi ca fel principal. O reţetă uşoară pe care trebuie să o descoperi.
1. Se curăţă cartofii și morcovii, se taie cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare. Separat, se pun la fiert și cele 4 ouă care trebuie să iasă tari. Porumbul și mazărea se scurg din conservă şi se trec sub un jet de apă rece, iar ouăle se curăţă de coajă.
2. Cartofii se pasează cu untul şi se amestecă cu laptele călduţ, pentru a obţine un piure gustos. Se lasă apoi să se răcorească.
3. Morcovii tăiaţi cubuleţe, mazărea şi boabele de porumb se amestecă cu maioneza şi, eventual, se potriveşte gustul de sare.
4. Într-un inel de metal aşezat pe o farfurie plată se pune un prim strat de piure care se îndeasă bine cu lingura. Urmează salata de legume şi din nou piure. Se nivelează şi se se serveşte cu felii de ou fiert, măsline şi pătrunjel.