1. Cuişoarele, piperul, cimbrul şi ghimbirul se amestecă într-un mojar. Mujdeiul de usturoi şi sosul picant se toarnă peste condimentele de mai sus şi se amestecă bine până se formează o pastă omogenă.
2. Pulpa de porc se spală, se usucă şi se crestează din loc în loc. Se unge cu pasta de condimente având grijă să pătrundă cât mai bine în crestăturile făcute în carne. Pulpa pregătită se bagă în cuptorul preîncălzit la foc mediu, pentru circa trei ore. În timp ce se coace, se stropeşte pulpa din când în când cu supa de legume.
3. Ananasul se curăţă şi se taie felii potrivit de groase. Se îndepăr-tează cotorul şi punctele negre de pe margine. Zahărul pudră se caramelizează în unt, la foc potrivit. Când zahărul capătă o nuanţă aurie, se adaugă feliile de ananas care se călesc câteva secunde pe ambele părţi. Se pun imediat peste carnea proaspăt scoasă din cuptor, ornând pulpa după bunul plac.
Truc: Dacă pulpa se prăjeşte prea tare la început, se poate acoperi cu folie de aluminiu.