Prăjitura inel e aromată, gustoasă şi perfectă pentru ocazii speciale. Iată cât de simpă e reţetă!
1. Se mixează untul moale, coaja de portocale şi zahărul pudră până ce amestecul se albeşte şi îşi dublează volumul. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând după fiecare.
2. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt Dr. Oetker și zahărul vanilat Bourbon Dr. Oetker, apoi se amestecă de două ori în crema cu ouă. Se adaugă sucul de portocale şi iaurtul în două reprize. Se bat şi albuşurile spumă, se adaugă şi se toarnă aluatul într-o formă cu gaură la mijloc, unsă şi tapetată. Se lasă la cuptor 45 minute.
3. Se lasă apoi să se răcorească în tavă, se scoate şi se aşază pe un grătar pentru a se răci complet. Pentru glazura de ciocolată, frișca fiartă se pune peste ciocolata ruptă şi, după topire, se toarnă peste prăjitură. Se presară alunele prăjite şi mărunţite.
4. Pentru glazura albă se amestecă energic zahărul şi sucul de portocale până se obţine un sos alb, fluid. Se pune această glazură cu dinţii unei furculiţe. După închegare, se dă la rece pentru cel puţin 3 ore.