Un tort cu marţipan cu un gust delicios pe măsura aspectului. O reţetă medie ca dificultate, care merită tot efortul.
1. Pentru aluat, se amestecă untul cu zahărul pentru a obţine un amestec cremos în care se adaugă ouăle şi se amestecă.
2. Se adaugă făina amestecată în prealabil cu gemul, praful de copt și stafidele. Se toarnă amestecul într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se coace 60-75 minute.
3. Pentru una dintre foile de marţipan, se topeşte gelatina în apă rece şi se cern împreună amidonul cu zahărul. Se încălzesc două linguri de apă cu oţetul şi glucoza şi apoi în acest amestec se pune gelatina. Nu se lasă la fiert. Se toarnă acest lichid cald peste zahăr şi se amestecă pentru a obţine un aluat lipicios. Se adună aluatul şi se înveleşte în folie, lăsându-l 2 zile.
4. În ziua servirii, marțipanul se fră-
mântă pe masa presărată cu amidon şi, unde este cazul, pentru decor, se pune colorant.
Se întinde cu sucitorul şi se îmbracă tortul.