Ardei umpluţi de post, cu orez şi legume aromate, un preparat delicios şi uşor de făcut, perfect pentru post. Când nu știi ce să mai găsești în post, îți aducem inspirație și îți recomandăm să încerci rețeta de mai jos. Deloc complicat, iată cum faci cei mai buni ardei umpluți de post!
Gospodinele desăvârșite își creează propria rețetă atunci când vine vorba despre ardeii umpluți de post. Un preparat ce poate fi gătit într-o varietate de feluri, dar întotdeauna gustos, sățios și sănătos. Astăzi îți recomandăm să încerci rețeta simplă de mai jos. Te învățăm pas cu pas cum să faci cei mai buni și aromați ardei umpluți cu orez!
1. Pentru început, se curăţă şi se spală ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în uleiul de măsline. Se adaugă morcovii şi se călesc 2-3 minute în sucul propriu.
2. Între timp, se alege orezul, se spală în apă călduţă şi se pune peste ceapa călită. Se amestecă uşor şi se adaugă apă, puţin câte puţin.
3. Se toacă verdeaţa mărunt, se adaugă în compoziţia de orez şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.
4. Acum începem ornarea rețetei de ardei umpluți cu orez. Se umplu ardeii cu orez, se acoperă cu sucul de roşii, cu felii de roşii, se presară cimbru uscat şi măcinat şi se bagă totul în cuptor.
Servește o porție proaspătă și caldă de ardei umpluți de post și ornează cu mărar sau pătrunjel proaspăt!
Poftă bună!