Prăjitura răsturnată cu prune este una din cele mai cunoscute rețete ale lui Jamie Oliver. Se face ușor și este absolut delicioasă.
Preîncălzește cuptorul la aproximativ 180 de grade Celsius.
50 de grame de unt se pun într-o tigaie cu diametrul de 20 de centimetri (tigaia trebuie sa fie rezistentă la cuptor). Unt se topește la foc mic, apoi se adaugă 100 grame zahăr și o lingură de apă și se mai lasă pe foc 5 minute sau până când se obține un caramel onctuos. Se adaugă prunele și se amestecă ușor așa încât să fie îmbrăcate în caramel. Apoi se ia tigaia de pe foc.
Într-un bol mare se amestecă untul rămas și zahărul și se bat bine cu o lingură de lemn. Când s-a format o cremă ușoară, se adaugă gălbenușurile de ou, rând pe rând, amestecând bine după fiecare. Apoi se adaugă cu grijă făina, mălaiul și cacao.
Într-un alt bol uscat se bat albușurile de ou până se întăresc. Se adaugă albușurile peste compoziția precedentă amestecând ușor. Apoi totul se pune peste prune. La final se adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici. Pune totul la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.