O înghețată de babane cu sirop de cireșe, fără zahăr și fără lapte. Naturală, delicioasă și dietetică. O rețetă foarte simplă:
1. Bananele se taie felii groase si se pun la inghetat in congelator (1-2 ore).
2. Se pun la foc mic intr-un recipient ciresele si visinele cu praful de vanilie (sau baton), zeama de lamaie si optional indulcitor in fucntie de dulceata fructelor, si se dau intr-un clocot doar cat sa lase putin suc. Se poate face doar cu cirese.
3. Se pune amestecul de fructe racit intr-un blender si se mixeaza pana se obtine un sos cremos.
4. Bananele inghetate se pun in blender impreuna cu laptele de cocos si se mixeaza pana se omogenizeaza. Inghetata se serveste imediat si nu se recongeleaza.
5. Se aseaza pe o farfurie sosul de fructe peste care se pune o galusca de inghetata (sau mai multe dupa preferinta).
Rețetă trimisă de Stefan Alina.