Învaţă să prepari o tartă Tatin surprinzătoare cu vinete, piper negru şi caramel ca să impresionezi oaspeţii şi familia.
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 200 de grade .
Întinde aluatul de foitaj într-un pătrat mare şi taie o formă rotundă, cu o farfurie, sau chiar cu inelul de la o formă de tort.
Pune pe hârtie de copt şi lasă la rece.
Unge cu unt o formă de tort şi presară zahăr, sare şi piper. Pune feliile de vânătă în cercuri concentrice, astfel încât să încapă cât mai multe în tavă.
Pune vasul pe foc şi lasă să fiarbă, până ce caramelul este relativ uniform (tot zahărul s-a topit şi caramelizat), circa 20 de minute.
Bagă tava cu vinetele caramelizate la cuptor pentru încă 20 de minute, apoi scoate şi pune foaia de aluat de foitaj deasupra, apăsând puţin. Dă la cuptor încă 25 de minute.
Lasă vasul la răcit, apoi întoarce tava şi toarnă caramelul rămas peste vinete.