Tort ecler cu ciocolată

Tort ecler cu ciocolată

Ingrediente

Pentru aluat oparit
  • 250 g faina
  • 500 ml apa
  • 200 g unt
  • 4 oua
Pentru crema ganache
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
pentru ornat
  • 20 g fulgi ciocolata
  • 20 g zahăr pudră

Mod De Preparare

Învaţă cum să prepari un tort ecler cu ciocolată, cu celebrul aluat opărit, atât de gustos şi rafinat, după o reţetă simplă şi rapidă.

Mod de preparare:

Pentru aluatul opărit se pune apă la fiert, cu bucăţi de unt şi un praf de sare. Când untul s-a topit, daţi cratiţa deoparte şi adăugaţi făina în ploaie, amestecând.

Se pune din nou cratiţa pe foc şi se amestecă aluatul până devine lucios şi alunecos. Se dă deoparte şi se lasă să se răcească, apoi se adaugă ouăle pe rând. Se întinde aluatul opărit cu un făcăleţ şi se taie două cercuri sau inimioare cu o formă de tort.

Restul aluatului se trece printr-un poş şi se fac bulete groase, pentru decor. Se tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt şi se pun cercurile din aluat şi formele şpriţate la copt, la foc mediu, circa 30 de minute. Se scot şi se lasă la răcit.

Pentru crema ganache, punem jumătate din frişca lichidă şi ciocolata la topit pe foc mic. Restul de frişcă se bate bine, apoi se încorporează jumătate din frişcă în crema ganache şi se bate cu mixerul până avem o cremă spumoasă.

Se umplu buletele de aluat cu cremă ganache, iar restul de cremă se pune între cele două blaturi din aluat opărit.

Se ornează tortul cu buletele umplute cu ganache şi se pudrează cu zahăr pudră, sau se ornează pe margine cu ciocolată rasă, etc

Evaluează