1. Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se pune la călit.
2. Roşiile se toacă mărunt şi se pun peste ceapă.
3. Peştele file se taie în bucăţi şi se pune şi el, împreună cupătrunjelul tocat, în tigaie, să se rumenească. Se adaugă supă de peşte şi se lasă să fiarbă aproximativ 10 minute.
4. Între timp, se scoate de la frigider aluatul fraged de patiserie, se taie în patru bucăţi, având grijă ca fiecare bucată să fie cu 4 cm mai mare decât castronul de supă pe care urmează să-l foloseşti.
5. Se întinde bine aluatul şi se tapeţează cu el interiorul castronului de supă (castronul să fie de yena sau vas termorezistent).
6. Se aşază tocăniţa de peşte în castronul tapetat cu aluat şi se face un capac din marginile aluatului rămase în afară.
7. Se dă la cuptorul încins la 200° C şi se lasă aproximativ 15 minute, până se rumeneşte.