Covrigi de Buzău

Covrigi de Buzău

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 300 ml apa
  • 1 plic drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare
  • 3 lingurite bicarbonat de sodiu
Pentru decor
  • 5 lingurite susan, mac, sare grunjoasa, etc

Mod De Preparare

Învaţă cum să faci acasă la tine covrigi de Buzau, delicioşi simpli, cu ceai sau la cafea, după o reţetă rapidă şi uşor de reprodus.

Mod de preparare:

Se amestecă 100 de grame de făină cu 100 ml apa, drojdie şi zahărul şi se lasă la dospit circa o jumătate de oră. Se adaugă restul de făină, apa, sarea şi se mai lasă la crescut o oră.

Se încinge cuptorul la maxim 200 de grade şi se tapetează cu hârtie de copt o tavă mare.

Se pun trei litri de apă la fiert într-o oală şi se adaugă bicarbonatul de sodiu. Se formează covrigi în palmă şi se pun cu grijă la fiert, circa un minut fiecare, se scot şi se pun pe hârtia de copt. Se presară seminţe de susan, mac, sare grunjoasă, etc pe covrigi şi se dau la cuptor circa 20 de minute, până devin aurii.

Evaluează
1star1star1star1stargray 4 / 5 - 10 voturi