Fursecurile ursuleți cu nuci, migdale sau caju au făcut furori pe internet. Arată foarte bine, se fac ușor și vor fi apreciate de toată lumea. Iată rețeta!
1. Se încălzește cuptorul la aproximativ 160 de grade.
2. Se amestecă făina, amidonul și un praf de sare.
3. Separat se amestecă siropul de arțar sau de zahăr cu mierea și uleiul, apoi se pune peste făină și se formează aluatul.
4. Aluatul se întinde cu sucitorul între două bucăți de hârtie de copt până ajunge la grosimea dorită (nu trebuie să fie foarte subțire).
5. Se taie folosind o formă de ursuleț. Pentru fiecare ursuleț se fac ochii și gura folosind o scobitoare.
6. Apoi se pune pe fiecare fursec câte o migdală, o bucată de nucă, etc. și se îndoaie brațele cu grijă.
7. Fursecurile se așază în tavă, pe hârtie de copt și se lasă la cuptor în jur de 15 minute.
Rețeta de fursecuri ursuleți cu nuci îi aparține lui Maa Tamagosan, un chef de origine japoneză, care a postat rețeta și imaginile pe blogul său. În scurt timp, rețeta ei a devenit virală și a făcut înconjurul lumii.
Foto: www.neol.jp