1. Se topeşte într-un vas untul, la foc mic. Se adaugă făina şi laptele şi se amestecă continuu, până se obţine un aluat, omogen care se lasă la răcit. Se toacă spanacul sau urzicile mărunt.
2. Se separă gălbenuşurile de la ouă, iar albuşurile se bat spumă. Se înglobează pe rând gălbenuşurile în aluat, apoi se omogenizează şi se adaugă spanacul, sare, piper, şi albuşurile spumă. Se întinde o foaie în tava de copt, tapetată în prealabil cu hârtie specială. Se introduce tava la cuptor, la foc potrivit, timp de 10-12 minute.
3. Între timp, se prepară umplutura. Se amestecă pasta de tomate cu caşul ras, usturoiul pisat, busuiocul şi se asezonează cu sare şi piper după gust.
4. Se scoate foaia de ruladă din cuptor cu grijă, cu tot cu hârtia de copt şi se aşază pe un prosop de bucătărie umed. Se întinde uniform umplutura şi se rulează uşor, ajutându-vă de hârtia de copt, care se îndepărtează pe măsură ce rulaţi. Se introduce rulada la frigider. Când s-a răcit, se taie felii.