Unul dintre cele mai populare preparate de tip fast food din România este rețeta de pui Shanghai. Chiar dacă este un preparat originar din China, din fericire, este o rețetă extrem de simplă și rapidă pe care o poți prepara oricând în propria bucătărie. Iată ce ai de făcut!
Rețetă pui Shanghai:
Începem prin a spăla pieptul de pui și îl tăiem în fâșii lungi.
Între timp, într-un vas mediu se adaugă sosul de soia, ouăle bătute, muștarul, amidonul, făina, sarea și se amestecă toate ingredientele până se omogenizează. Într-un alt vas toarnă semințele de susan. Se pune ulei la încins într-o tigaie care nu lipește și se începe pregătirea rețetei de pui Shanghai.
Se trec fâșiile de pui prin amestecul rezultat, după se trec și prin semințele de susan și se pun la prăjit la foc mediu până capătă o culoare aurie.
Asta este tot! Așa ai pregătit cel mai bun pui Shanghai la tine acasă. Rețeta este simplă, iar preparatul poate fi servit alături de o salată de vară sau o salată cu murături. Este o rețetă ideală pentru prânz!
Poftă bună!
Foto: pui Shanghai / shutterstcok