Toată lumea mănâncă în ultima vreme rețete care mai de care mai importate și sofisticate de clătite. Noi vă propunem astăzi o rețetă absolut delicioasă de clătite, care nu e atât de mediatizată pe cât ar merita: clătitele bănățene. Dacă v-au mai rămas ceva foi de clătite în plus pe a doua zi și nu știți ce să faceți cu ele… vă spunem noi: le faceți bănățene! Astfel:
Ungeți o tavă cu unt. Preîncălziți cuptorul.
Într-un bol mediu, omogenizați umplutura pentru clătite – brânza de vaci cu oul, zahărul, stafidele și esențele.
Separați celelalte 4 ouă necesare – deoarece pentru sosul de vanilie veți folosi gălbenușurile, iar pentru bezea albușurile. Amestecați cu mixerul gălbenușurile cu smântâna, zahărul tos și cel vanilat. Bateți albușurile – tot cu mixerul – până se întăresc și apoi adăugați zahărul rămas și sarea. Gata și bezeaua!
Umpleți clătitele cu umplutură și împăturiți-le pe rând, ca pe sarmale. Așezați-le în vasul uns cu unt. Turnați crema de vanilie deasupra. Dați la cuptor pentru 10 minute sau până când vedeți că începe să se închege sosul. Scoateți vasul și turnați deasupra compoziția de bezea. Dați la cuptor pentru alte 10 minute sau până când încep să se rumenească crusta de bezea.
Foto: Desert cu bezea deasupra / shutterstock
P.S: Li se mai spune și „clătite a la Ana Lugojana”.