De Ana Munteanu,
O activitate tot mai frustrantă, în ultima vreme, alesul fructelor și legumelor la magazine…nu? E greu să îți dai seama dacă un produs e sau nu în starea ideală pentru consumat doar pipăindu-l.
Unul din fructele care ridică cel mai adesea această problemă e avocado-ul. Când pare că e exact cât trebuie de moale, e de fapt prea prea copt. Când îl iei prea crud și îl lași să se coacă acasă, uiți că îl ai pe acolo și se strică.
Eh, de acum înainte nu mai trebuie să ne facem griji în această privință. Deoarece există o metodă simplă și rapidă prin care ne putem da seama de stara în care se află fructul pe care îl avem în mână.
Alege un avocado, dă-I codița aceea uscată jos. Dacă rămâne în urmă o zonă verzuie, e necopt. Dacă e maron închis, e mult prea copt. Dacă e crem/maro deschis/gălbui e… PERFECT!
Foto: Avocado / 123rf.com