O supă cremă cu o consistență mătăsoasă, plină de arome care se completează minunat, fără a-și pierde individualitatea. Se face extrem de ușor și este foarte sățioasă.
Într-o cratiță, topește la foc mic untul, adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat și cimbrul. Amestecă ocazional, timp de 3-4 minute.
Adaugă încet făina, amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloașe, până când devine ușor brună (aproximativ 1 minut). Toarnă treptat laptele, supa de legume și smântâna, amestecând continuu, 1-2 minute. Spală și taie broccoli-ul în buchețele și apoi mai mărunt.
Adu la fierbere. Micșorează focul și lasă-l așa timp de 6-8 minute sau până când simți că broccoli-ul s-a fiert.
Adaugă brânza, încetișor nu toată deodată, amestecând continuu până se omogenizează în supă (aproximativ 1-2 minute). Lasă un pic de parmezan pentru a pune deasupra.
Asezonează cu sare și piper. Se servește imediat.
Foto: thinkstockphotos.com