Pisează usturoiul și freacă-l un pic cu sare până devine păstos (ca pentru mujdei). Adaugă iaurt și tahini, amestecă și lasă deoparte, într-un bol mare și lat. Lasă mixtura să se „așeze”.
Într-o crăticioară medie, topește la foc mic untul, adaugă paprika, turmeric, cayenne și un praf de sare. Amestecă ușor și, când untul începe să sfârâie, dă de pe foc. Toarnă untul aromatizat printr-o sită fină într-un bol mic și ține-l la cald. (Nu e obligatoriu să folosești sita, e o alegere pur estetică).
Să trecem la poșat ouăle. Umpleți o cratiță înaltă (de peste 2 L) cu apă, un praf de sare și oțetul menționat mai sus. Adu la fierbere. Între timp, sparge ouăle în boluri separate. Când apa începe să fiarbă, oprește focul. Toarnă ușor, pe rând, ouăle în apa fierbinte. Nu se lasă mai mult de 2-3 minute (cu capacul pus): doar albușul trebuie să se coaguleze, gălbenușul trebuie să rămână moale. Când se face un ou, se scoate cu spumiera pe un șervețel de hârtie ca să se scurgă de apă și se trece la următorul.
Se pun ouăle peste mixtura de iaurt, ușor să nu se spargă gălbenușurile. Toarnă pe deasupra untul topit aromatizat (pe care sper c l-ai ținut la cald până acum) și decorează cu pătrunjelul mărunțit.
Poți presăra pe deasupra extra condimente, după bunul plac: fulgi de chilli, sare, usturoi, mentă și chiar și coriandru.