Frittata – rețetă pe bază de oua extrem de versatilă și gustoasă: o poți servi fie pe post de mic-dejun, gustare, prânz la birou și chiar și la cină, când nu vrei sa îți petreci prea mult timp în fața aragazului.
Să facem o delicioasă frittata țărănească, gata în numai 20 de minute.
Preîncălzește cuptorul la trraptă mare și unge cu ulei o tavă care nu lipește.
Dă brânza aleasă pe răzătoare. Bate ouăle ușor și pune jumătate din cantitatea de brânză. Toacă ceapa, taie șunca fâșii și frunzele de busuioc proaspete. Acestea din urmă se taie cel mai rapid și ușor astfel: speli frunzele, le pui una peste alta, le rulezi și apoi le tai în fâșii subțiri.
Călește ceapa într-o tigaie, la foc mic, timp de 5 minute, până se înmoaie ușor. Adaugă șunca și gătește-le împreună 1 minut. Apoi busuiocul, asezonează cu sare și piper și amestecă ușor. Adaugă combinația peste ouăle bătute, amestecă și toarnă totul în tava mai devreme menționată.
Lasă la cuptor, la foc mediu spre mic, timp de 12-14 minute.
Se servește caldă, cu restul de brânză presărată pe deasupra.
Foto: 123rf.com
Alte rețete rapide: