1. Se spală bine vinetele, se îndepărtează cotorul şi se taie rondele. Se dau cu un praf de sare şi se lasă la scurs pe un tocător înclinat, timp de 30 de minute. Se dau apoi prin făină, se scutură bine între palme şi se prăjesc uşor în ulei. Se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă.
2. Între timp se spală şi roşiile şi se taie rondele, iar brânza proaspătă se condimentează după gust cu sare, piper,
pătrunjel sau mărar tocat mărunt.
3. Se alege o tavă de copt, potrivită ca mărime, care se unge cu puţin ulei. Pentru a da forma de turnuleţ va trebui să alegi pentru bază o felie mai lată de vânătă, peste care se adaugă un strat de brânză de vaci, apoi o felie de roşie, puţin usturoi pisat şi o altă felie de vânătă, dar ceva mai îngustă decât cea de la bază. Deasupra se presară usturoi pisat şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 10-15 minute.