Că sunt delicioase, știi deja, că le-ai cumpărat cel puțin o dată. Că le poți face acasă cu efort minim și din ingrediente puține și de bază, îți reamintim noi acum. O dată făcute, nu vei mai da niciodată banii pe cele gata făcute, garantat! Crocante, fierbinți, proaspete, aromate și din ingrediente scoase din propria cămară… să facem împreună niște crochete cu cașcaval!
Pune făina într-un castron mare. Adaugă zahărul și sarea, amestecă. Taie untul cubulețe cât mai mic și adaugă-l peste făină. Amestecă. Adaugă cașcavalul ras mărunt. Amestecă bine.
Bate 1 ou cu uleiul. Dizolvă drojdia în lapte și apoi combin-o cu oul bătut. Toarnă mixtura de ou peste făină și amestecă bine – la început cu lingura, apoi cu mânile pentru a omogeniza cât mai bine. Frământă până când aluatul se desprinde de pe castron.
Acoperă castronul cu o folie de plastic și dă-l la frigider 1-2 ore, până când crește aluatul. Între timp, pregătește o tavă – de preferat aceea cu care e dotat cuptorul pentru că are dimensiunea perfectă, 30×40 cm -, spal-o și întoarce-o cu gura în jos.
Scoate-l, taie-l în 2 bucăți egale. Ia una din jumătăți și întinde-o bine cu ajutorul unui sucitor pe fundul/spatele tăvii. Bate celălalt ou și unge (cu jumătate din cantitatea lui) aluatul. Rade parmezan/cașcaval deasupra (nu am dat o cantitate deoarece fiecare pune după gust) și taie crochetele pe cât de mari dorești să fie. Dimensiunea aleasă de noi a fost 1 cm lățime X 15 cm lungime.
În cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius (dacă ai din acela care are ardere sus, este perfect) bagă tava și las-o timp de 18-20 de minute, până se coc și rumenesc crochetele.
Repetă operațiunea cu restul de aluat rămas.
Acum toarnă-ți un pahar de bere sau unul de lapte bătut și…bucură-te de cele mai delicioase crochete pe care le-ai mâncat vreodată!
Alte rețete de crochete:
Crochete din cartofi cu caşcaval
Foto: captură Youtube