Mod De Preparare
Croque Monsieur – un sandwich clasic franțuzesc extrem de gustos care câștigă tot mai multă popularitate în întreaga lume! Fă-l rapid, după rețeta de aici.
Facem ce facem și tot pe repede înainte mâncăm… Și dacă tot e să facem asta, de ce să nu fie, măcar, ceva super gustos și ușor de făcut? Precum acest tot mai popular sandwich franțuzesc, aici preparat după rețeta celebrei Martha Stewart. Simplu de pregătit, aromat, cu pâine crocantă, șuncă afumată și cașcaval fierbinte care se întiiiiinde…
Sfat: ar fi ideal să respecți exact tipurile de ingrediente indicate, deoarece ele-i dau originalitatea și farmecul aparte acestei rețete. Dacă nu poți, improvizează cu ce ai în gospodărie.
Preîncălzește cuptorul la treapta cea mai mare, cu grilajul poziționat la locul al treilea de jos.
- Înfierbântă laptele într-o cratiță, la foc mic spre mediu – pentru aproximativ 5 minute. Într-o altă cărticioară, la foc mic, topește untul. Adaugă peste el făina și amestecă bine să se omogenizeze, timp de 2 minute. Pune peste 1 și 1/2 din frunzele de cimbru, amestecă, apoi adaugă treptat laptele, amestecând continuu. Lasă la foc mic timp de 2 minute, amestecând ocazional să nu se prindă. Dă de pe foc și adaugă 1 linguriță de sare și 1/2 de piper.
- Taie crusta de deasupra pâinii. Taie pâinea pe orizontală, dintr-un cap în celălalt. Umple pâinea cu muștarul, șunca și jumătate din cantitatea de brânză Gruyere.
- Pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptorul încins până se topește brânza și devine rumen-aurie. Scoate din cuptor. Dacă ai flacără în partea superioară a cuptorului, aprinde-o pe aceea. Dacă nu, ridică grilajul pe treapta de mijloc.
- Toarnă sos peste stratul de brânză rumenită. Apoi presară și restul de brânză rămasă (inclusiv parmezanul). Dă la cuptor pentru aproximativ 6 minute.
- Scoate din cuptor, râșnește niște piper proaspăt deasupra și restul de cimbru rămas. Lasă-l 5-10 minute până să servești.
Alte rețete asemănătoare:
Sandwich-ul Monte Cristo
Croque madame
Sandwich la caserola