1. Se face un aluat din făină, unt, zahăr pudră, ou şi un praf de sare. Se frământă bine şi se împarte în două: o bucată mare şi una mică, pentru ornat.
2. Bucata mare se întinde într-o formă de tartă rotundă sau cu marginea ondulată. După ce cuptorul a fost preîncălzit, peste aluatul din formă se pune hârtie de copt cu puţin orez deasupra. Se introduce tava în cuptor şi se lasă 15 minute. Se scoate forma din cuptor apoi se îndepărtează hârtia şi se mai dă la cuptor pentru încă 5 minute.
3. Între timp, se pregăteşte umplutura. Se freacă untul cu zahărul şi gălbenuşurile, până se obţine o compoziţie spumoasă. Se adaugă migdalele (nucile măcinate), albuşurile bătute spumă şi esenţa de migdale.
4. Compoziţia obţinută se întinde uniform peste blat, iar deasupra se toarnă gemul de caise. Din aluatul rămas se taie fâşii care se pun deasupra sub formă de grilă. Se dă la cuptor, 30 de minute. Se serveşte rece.